Du är här

2021-03-11

Ångestfri?

"Jag känner att livet sakta kommer tillbaka nu. Att jag snart vågar börja leva lite. Jag har en massa planer men som jag får skynda långsamt med..."

Äntligen, äntligen, äntligen har vaccinationen kommit igång. Det känns otroligt skönt att veta/tro att om cirka en månad slippa ångesten över att bli allvarligt sjuk. I alla fall att ha ett 95 procentigt skydd. I ett år har coronaviruset härjat och spridit förtvivlan, rädsla, ångest, död o.s.v. Det är ju långt ifrån över, och nu kommer dessutom olika mutationer också. En brittisk, en sydafrikansk och en brasiliansk variant, och fler lär det väl bli. Det är skrämmande, men jag orkar snart inte vara så rädd. Rädslan har snart tagit sin sista tugga på mig.

Jag känner att livet sakta kommer tillbaka nu. Att jag snart vågar börja leva lite. Jag har en massa planer men som jag får skynda långsamt med. Än så länge får jag hålla till godo med vara hemmasittande och bland annat läsa böcker. Just nu läser jag en väldigt bra bok, på ett av mina favoritämnen, nämligen fängelser. Det är ofta så skrämmande och omänskliga platser. Att läsa någons historia om hur hen tagit sig igenom en fängelsetid på x antal år fascinerar mig. Skyldig eller oskyldig.

 

Självbiografin, Mina åtta år i Kality, handlar om svenskan Ingela som sitter i fängelset Kality i Etiopien. Hon berättar om den uppväxt som format henne, brott hon begått och om åren hon satt i fängelse på ett öppet och insiktsfullt sätt.

I Kality upplever hon misär och förnedring. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Helvetet blir vardag till slut.

Den här boken gillade jag verkligen, alltifrån hur den är skriven till hennes ärlighet. Jag hade lätt att känna sympati för henne trots hennes naiva förflutna.

 

 

 

 

 

Källa:

https://www.bokus.com/bok/9789137158396/mina-atta-ar-i-kality/#customer-reviews

Fler blogginlägg

2021-06-02

"Vanlig vardag"

"Äntligen har jag och Nelson börjat gå på hundkurs igen. Det är bland det roligaste jag vet, men jag har inte vågat mig iväg nu på över ett år på grund av smittorisk..."

Våga sig ut
2021-04-28

Våga sig ut

"Jag bokade en färdtjänst trots pandemin och övertalade mig själv att se detta som något slags äventyr. Lämna huset och se någonting annat för en stund, kanske till och med ta en fika..."

Nedstämd
2021-02-10

Nedstämd

"Ibland vill jag bara skrika. Skrika mig hes av rädsla, oro och denna ständiga frustration..."