Du är här

2019-09-12

En fin dag för hjärtat

"Flera hundra djurvänner hade samlats för att marschera genom staden och gjorde sina röster hörda för de som ingen röst har."

– Ingen mer tortyr, inget mera blod. Djuren lider och nu har vi fått nog! Skreks det bland annat från oss i djurrättsmarschen i lördags som arrangerades av Djurrättsalliansen. Flera hundra djurvänner hade samlats för att marschera genom staden och gjorde sina röster hörda för de som ingen röst har. Det blev en blöt marsch men det hindrade inte oss demonstranter och det kändes så härligt.

Vi samlades i Vasaparken i centrala Stockholm där några tal hölls och olika plakat delades ut. Några hade med egna, på ett stod det ”Jag kan inte fatta att de brukade äta djur” – framtida generationer. Det är något jag också kan fundera på. Hur kommer framtiden att se ut i denna fråga om hundra år? Om jorden finns kvar vill säga…

Kommer normen bestå av köttätande människor och med det så stora och många slakterier? (Över 100 miljoner djur dödas varje år på svenska slakterier.) När kommer attityd- och lagförändringar som höjer andra djurs status? Och när kommer en förstå att proteinintaget inte är ett problem i livet som vegetarian eller vegan? 

Så många frågor och svaret på alla kan inte bli något annat än; nej, nästa generation och förhoppnings snart. För annars kommer det att bli svårt att leva på jorden på grund av kött- och mejeriprodukters klimatpåverkan.

När vi kom fram till torget vid Odenplans station var det en manifestation där. Flera miljöorganisationer hade samlats för att tillsammans gå till Brasiliens ambassad. Där de skulle protestera mot Presidenten Bolsonaros passivitet gällande bränderna i Amazonas regnskog. Vi stannade upp och hurrade åt varandra.

Drygt en timme senare hade vi kommit fram till Humlegården där marschen avslutades. Solen hade precis tittat fram och värmde skönt. Den värmde både fysiskt och mentalt. Det var en härlig känsla av gemenskap. En är inte bortskämd med att vara runt så många med samma åsikt och livsstil. Jag rullade därifrån med min assistent med ett leende på läpparna.

KÄLLA:

https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna?AspxAutoDetectCookieSupport=1

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/protein

https://www.djurensratt.se/djur-i-livsmedelsindustrin/slakt

https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/klimat/faqveg

Fler blogginlägg

Hemlig slav
2020-06-09

Hemlig slav

"Det är så skrämmande hur vidriga en del människor kan bli och så empatilösa. Olika personlighetsstörningar är inte så ovanligt men det är ovanligt att det ter sig så extrema, i detta fall kidnapparen och hans anhöriga."

Mycket en vill
2020-04-15

Mycket en vill

 "Jag vill kramas, slippa tvätta händerna så mycket så huden börjar likna sandpapper. Slippa hålla avstånd och känna nervositet för att komma närmare än en till två meter..."