Du är här

2019-05-20

EU-val

"Kalla mig gärna PK, men vissa saker har jag svårt att skratta åt, till exempel klimathotet."

Snart är det dags för EU-val. Närmare bestämt på söndagen den 26 maj. Genom att vi röstar har vi möjlighet att vara med och påverka EU:s politik. Det är så viktigt att klimatfrågan verkligen blir prio ett nu, för utan ett fungerande klimat och en bra miljö så har vi inget!

I veckan var jag på Klimatpolitisk debatt på söder i Stockholm. Anordnat av Klimatriksdagen och EU-kommissionen i Sverige. Alla representanter för de svenska riksdagspartier som sitter i EU-parlamentet var inbjudna till en utfrågning som fokuserade på vår tids ödesfråga – klimatet. Frågan var vad de olika partirepresentanterna vill göra för att EU ska kunna genomföra en snabbare omställning för klimatet.

Den medverkande expertpanelen som kommenterade utfrågningen på slutet bestod av Staffan Laestadius (professor emeritus industriell utveckling KTH, ordförande Global Utmanings klimatråd) och författaren Kimberly Nicholas (forskare på Lunds universitet, expert på klimatförändringar och livsstilsval). De bedömde om de respektive politiska partierna kan uppfylla de krav som ställs genom Parisavtalet. De gav verkligen olika omdömen, vilket en förstod…

Efter debatten avslutades kvällen med stand-up av komikern Özz Nûjen som ställde frågan till publiken ”Går det att skoja om den mest brännande frågan, klimathotet?”. Han svarade snabbt ”Så klart det går!”, och så presenterade han tre ganska nya komiker som kom in på scen och började skoja om klimatet. Men skämten föll ganska platt måste jag säga, i alla fall hos mig. Några skratt vart det här och där men det riktigt komiska blev när Özz kom in på scen igen och bytte strategi. Han valde att skämtade om klimatförnekare och då höjdes nivån, både på skämten och ljudet på skratten. Kalla mig gärna PK, men vissa saker har jag svårt att skratta åt, till exempel klimathotet.

Om du är osäker på vilket parti och kandidat du ska rösta på, kan jag tipsa om att testa dig genom att klicka på länken: https://valkompassen.svt.se/

KÄLLA:

https://ec.europa.eu/sweden/klimatpolitisk_EU-debatt_sv

Fler blogginlägg

Rykten
2020-08-10

Rykten

Alla rykten gjorde ont och kändes fruktansvärt förnedrande.

Hemlig slav
2020-06-09

Hemlig slav

"Det är så skrämmande hur vidriga en del människor kan bli och så empatilösa. Olika personlighetsstörningar är inte så ovanligt men det är ovanligt att det ter sig så extrema, i detta fall kidnapparen och hans anhöriga."