Du är här

2020-10-12

Evigt letande

Jag trodde att det skulle vara ”lättare” denna gång att hitta någon. Jag tänkte att det borde finnas ett större intresse nu när många blivit av med sina jobb eller behövt gå ner i tid och även att kanske många valt att börja studera under rådande situation och är i behov av lite extra inkomst.

Detta eviga letande efter assistenter är så tröttsamt. Nu är jag ute efter en vikarie som kan hoppa in extra när det behövs. Det betyder att tjänsten inte är så stor, vilket innebär att det förmodligen inte är så intressant för många. Det är helt klart svårast att hitta någon som vill jobba som vikarie, där en inte kan erbjuda fasta pass på schemat. Men för mig är det en nödvändighet att någon kan hoppa in om någon är sjuk, och så att jag kan vara lite spontan och inte bara leva mitt liv i ett inrutat schema.

Jag har haft tur och fått många ansökningar denna gång och många bra dessutom. Så jag har haft en del intervjuer men det är även jobbigt, speciellt nu i coronatider, när jag helst vill undvika att träffa så många. Men jag har inte så mycket till val. Tyvärr har det än så länge slutat med ett ”nej tack” p.g.a. att ett annat jobb dykt upp eller liknande. Vilket jag självklart får räkna med. Fast det värsta är när det går så långt att jag har introduktion och sedan slutar personen. Jag öppnar upp mig för någon helt okänd och delar med mig av mitt liv. Både psykiskt och fysiskt.

Jag trodde att det skulle vara ”lättare” denna gång att hitta någon. Jag tänkte att det borde finnas ett större intresse nu när många blivit av med sina jobb eller behövt gå ner i tid och även att kanske många valt att börja studera under rådande situation och är i behov av lite extra inkomst. Som sagt har ju ansökningarna varit många men när det kommer till kritan är intresset svalt. Ni kan läsa min annons nedan, kanske ni eller någon bekant till er får upp intresset!?


Personlig assistent med lite hundvana sökes!                                                                                           

Du som söker denna tjänst är:

· Kvinna Gärna 25-55 år för att ha mer gemensamt med kunden.

· Pratar och skriver på flytande svenska för att kunna kommunicera och hjälpa kunden att skriva.

· Inte hundrädd då det finns en unghund i hushållet som du ska hjälpa till att sköta efter instruktioner.

· Kan sköta ett hushåll och inte rädd för att ta i.

· Ödmjuk och lyhörd.

 

Dina arbetsuppgifter

Jag som behöver assistans är en kvinna i 40-års åldern och bosatt i Jakobsberg. Jag har en neurologisk muskelsjukdom vilken påverkar såväl min muskelstyrka som min finmotorik. Jag sitter i rullstol och behöver hjälp med det praktiska i min vardag så som förflyttningar, hygien, hushållssysslor, trädgårdsarbete, träning och stretch m.m. Som person gillar jag ordning och reda. Jag engagerar mig mycket i miljö och djurfrågor och försöker leva som jag lär. Jag har en unghund som är mitt stora intresse i livet och som man som personlig assistent hjälper till mycket med. Jag skulle tycka det var roligt om du delar mina intressen i samhällsfrågor, djur och natur, men viktigast är att du gillar hundar.

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24275819

 

Fler blogginlägg

2021-06-02

"Vanlig vardag"

"Äntligen har jag och Nelson börjat gå på hundkurs igen. Det är bland det roligaste jag vet, men jag har inte vågat mig iväg nu på över ett år på grund av smittorisk..."

Våga sig ut
2021-04-28

Våga sig ut

"Jag bokade en färdtjänst trots pandemin och övertalade mig själv att se detta som något slags äventyr. Lämna huset och se någonting annat för en stund, kanske till och med ta en fika..."

Ångestfri?
2021-03-11

Ångestfri?

"Jag känner att livet sakta kommer tillbaka nu. Att jag snart vågar börja leva lite. Jag har en massa planer men som jag får skynda långsamt med..."