Du är här

2019-02-13

Februari

"Jag tror en får en bättre insikt till hur det är att leva med personlig assistans, inte bara ur kundens perspektiv utan även dennes närstående. Plus att en får inblick i komplexiteten i att jobba som personlig assistent..."

Februari är en jobbig månad tycker jag. Det har jag nog alltid tyckt. Men ännu mer nu, ju omständigare det blivit att leva med en sjukdom som successivt blir sämre. Det är besvärligt att ta sig ut med rullstol, på grund av snö och slask om vartannat. Klart det är jobbigt och ofta omöjligt att ta sig fram, men framförallt är det kramperna som kommit. Kramper i ryggen som, på senare år, kommer tillsammans med vinter och kyla.

Så summan blir att jag undviker att rulla ut så mycket vintertid. Jag blir så uttråkad av så mycket innesittande men en får göra det bästa av situationen. Så det jag spenderar mycket fritid på nu är att umgås mycket med min hund, lägga pussel, läsa böcker, kolla TV-serier och film. De filmer jag såg senast var två riktiga ”grinfilmer”, riktigt känslosamma.

Hachiko, är en film som handlar om hunden Hachiko och hans husse som spelas av Richard Gere. En dag dör husse och Hachiko tror och hoppas att husse ska komma tillbaka. Så han återkommer till järnvägsstationen varje dag i över tio års tid där han brukar möta husse efter jobbet.

Den andra filmen som jag vill tipsa om heter You´re not you som handlar om framgångsrika konsertpianisten Kate, Hilary Swank, som drabbas av den obotliga sjukdomen ALS. Hon anställer en ganska okunnig och slarvig personlig assistent, Bec, till familjens förtret. Men Kate gillar henne så hon får anställning. Efter ett tag får de en underbar relation. Det är en film som alla borde se, framförallt personliga assistenter. Jag tror en får en bättre insikt till hur det är att leva med personlig assistans, inte bara ur kundens perspektiv utan även dennes närstående. Plus att en får inblick i komplexiteten i att jobba som personlig assistent.  

Fler blogginlägg

EU-val
2019-05-20

EU-val

"Kalla mig gärna PK, men vissa saker har jag svårt att skratta åt, till exempel klimathotet."

DEN STORA BILDEN
2019-04-30

DEN STORA BILDEN

I biografin säger hon att “Eat är min bebis”. Medan andra vill leva vidare för sina barn, så vill Gunhild leva för sin stiftelse och miljö- och hälsofrågorna...

Earth hour 2019
2019-04-03

Earth hour 2019

"Earth hour! En symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar."