Du är här

2020-08-17

Lite annorlunda semester

Årets semester blev inte enligt planerna...

Det här året har varit, och är fortsatt psykiskt påfrestande på många nivåer. Tänker främst på Coronaviruset som härjar i världen.

Årets semester blev inte enligt planerna, det som känns tråkigast är att det inte blev så många dagar i Hälsingland. Där finns släkten och som jag i vanliga fall bara besöker en gång per år p.g.a. olika orsaker. Så när det väl blir av att vi åker upp så vill jag kramas och umgås så mycket det bara går. Det blev i alla fall av att vi åkte upp i år, vilket inte var en självklarhet, när det finns flera som tillhör riskgruppen bland mina nära och kära. Men vi stannade bara ett par dagar i en och samma by och var noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Rädslan för att jag skulle bära på något, trots att jag var symtomfri, var jobbig och även åt andra hållet. Det blev lite stelt och konstigt, speciellt när en inte kan ha närkontakt. Att inte kunna krama om varandra efter så lång tid känns skumt. Min syster som också har en neurologisk sjukdom (samma som jag) har sedan en tid tillbaka mist både hörsel och syn. Inte helt, men i princip. För att vi ska kunna kommunicera något krävs att vi är fysisk nära varandra och det är ju inte så enkelt nu…Det var hur som helst härligt att komma upp en sväng ändå trots omständigheterna, men jag varken hann eller vågade träffa så många som jag hade velat.

På hemmaplan har jag och mina assistenter och min älskade hund tagit många promenader tillsammans. Vilket är bland det bästa jag vet. Läst en del böcker och tittat på Netflix. Så det har verkligen inte gått någon nöd på mig men däremot är oron över att någon nära ska drabbas allvarligt av corona så påfrestande

Fler blogginlägg

Att välja
2020-11-30

Att välja

” Jag vill att du ska lyssna på min berättelse och säga: ”Om hon klarade det, så kan jag också klara det.”

Tiden går...
2020-11-06

Tiden går...

"jag kan inte relatera till de ihopsatta siffrorna 4 och 1…att lilla jag är så gammal nu"

Evigt letande
2020-10-12

Evigt letande

Jag trodde att det skulle vara ”lättare” denna gång att hitta någon. Jag tänkte att det borde finnas ett större intresse nu när många blivit av med sina jobb eller behövt gå ner i tid och även att kanske många valt att börja studera under rådande situation och är i behov av lite extra inkomst.