Du är här

2019-08-21

Mitt nya liv

"Nelson har vi haft nu i knappt två och ett halvt år och han har gett mitt liv en ny mening."

Jag tror jag pratar för de flesta hundägare när jag säger att en går in i en ny fas i livet när en skaffar en hund. Nelson har vi haft nu i knappt två och ett halvt år och han har gett mitt liv en ny mening. Jag älskar Nelson och han ger mig sådan livsglädje. Samtidigt en dos av oro, prestationsångest och han kan vara otroligt tålamodsprövande. Han har lärt mig mycket om mig själv, delvis att bättra på mitt tålamod. Vilket jag jobbar med och det har blivit lite bättre, men dock inte när det gäller mänskligheten…

I måndags gjorde vi bland det roligaste jag vet nu förtiden, och det var att jag och min sambo gick en hundkurs. Det var första lektionen på en hundmöteskurs som var teori för oss hussar och mattar. Vi diskuterade våra problem när respektive hund möter en annan hund på en promenad. När det gäller Nelson tror jag det mesta handlar om frustration och osäkerhet. Frustation att inte få komma fram och hälsa på alla hundar vi möter. Osäkerhet för att han inte riktigt vet om mötande hund är vänligt inställd.  

Det är jättejobbigt att inför en promenad ha en liten klump i magen. Att veta att om det kommer en mötande hund så kommer det förmodligen bli ett hysteriskt skällande och dragande. Jag vill ha harmoniska promenader där Nelson, jag och alla andra inblandade kan känna sig lugna. Problemet med hundmöten har funnits länge men det har varit så mycket med annat också, både när det handlar om Nelson men också om mig. Så jag har inte riktigt orkat ta tag i detta. Det kommer krävas mycket träning med detta vilket jag nu är redo att ta tag i ordentligt. Jag vet att jag gått fram för fort förut, åter igen handlar det om mitt dåliga tålamod.

Fler blogginlägg

Hemlig slav
2020-06-09

Hemlig slav

"Det är så skrämmande hur vidriga en del människor kan bli och så empatilösa. Olika personlighetsstörningar är inte så ovanligt men det är ovanligt att det ter sig så extrema, i detta fall kidnapparen och hans anhöriga."

Mycket en vill
2020-04-15

Mycket en vill

 "Jag vill kramas, slippa tvätta händerna så mycket så huden börjar likna sandpapper. Slippa hålla avstånd och känna nervositet för att komma närmare än en till två meter..."