Du är här

2019-08-21

Mitt nya liv

"Nelson har vi haft nu i knappt två och ett halvt år och han har gett mitt liv en ny mening."

Jag tror jag pratar för de flesta hundägare när jag säger att en går in i en ny fas i livet när en skaffar en hund. Nelson har vi haft nu i knappt två och ett halvt år och han har gett mitt liv en ny mening. Jag älskar Nelson och han ger mig sådan livsglädje. Samtidigt en dos av oro, prestationsångest och han kan vara otroligt tålamodsprövande. Han har lärt mig mycket om mig själv, delvis att bättra på mitt tålamod. Vilket jag jobbar med och det har blivit lite bättre, men dock inte när det gäller mänskligheten…

I måndags gjorde vi bland det roligaste jag vet nu förtiden, och det var att jag och min sambo gick en hundkurs. Det var första lektionen på en hundmöteskurs som var teori för oss hussar och mattar. Vi diskuterade våra problem när respektive hund möter en annan hund på en promenad. När det gäller Nelson tror jag det mesta handlar om frustration och osäkerhet. Frustation att inte få komma fram och hälsa på alla hundar vi möter. Osäkerhet för att han inte riktigt vet om mötande hund är vänligt inställd.  

Det är jättejobbigt att inför en promenad ha en liten klump i magen. Att veta att om det kommer en mötande hund så kommer det förmodligen bli ett hysteriskt skällande och dragande. Jag vill ha harmoniska promenader där Nelson, jag och alla andra inblandade kan känna sig lugna. Problemet med hundmöten har funnits länge men det har varit så mycket med annat också, både när det handlar om Nelson men också om mig. Så jag har inte riktigt orkat ta tag i detta. Det kommer krävas mycket träning med detta vilket jag nu är redo att ta tag i ordentligt. Jag vet att jag gått fram för fort förut, åter igen handlar det om mitt dåliga tålamod.

Fler blogginlägg

Mitt 2019
2020-01-15

Mitt 2019

"Året har innefattat mycket klimat- och miljö för mig eftersom det är mitt stora intresse. Det jag brinner lite extra för inom ämnet är djur."

Köpstopp
2019-12-18

Köpstopp

 "I början av april i år gjorde vi i Sverige slut på vår andel av jordens resurser. Resten av året tar vi från människor i andra delar av världen och från våra barn och barnbarn."

Överlevnad till varje pris
2019-11-14

Överlevnad till varje pris

"Överlevnad är en stark instinkt hos de flesta människor. Hur mycket smärta, ångest, ja ett rent helvete en människa kan uthärda är för mig ofattbart."