Du är här

händer
2020-04-15

Mycket en vill

 "Jag vill kramas, slippa tvätta händerna så mycket så huden börjar likna sandpapper. Slippa hålla avstånd och känna nervositet för att komma närmare än en till två meter..."

Nu är det så tydligt hur privilegierade vi är i Sverige. Hur mycket vi tar för givet, inte alla men många. Det en inte bör eller kan göra, vill jag så desperat göra nu i coronatider. Jag får hela tiden påminna mig om att använda sunt förnuft! Att bita ihop och acceptera det jag, igen av oss, kan förändra. Det går ingen nöd på mig egentligen av att befinna mig i karantän. Det är ju faktiskt inte så extremt annorlunda från hur mitt liv ser ut annars, en har lite andra omständigheter med en neurologisk sjukdom. Till viss del så kan jag inte göra vissa saker, och till viss del vill jag helt enkelt inte, tänker framförallt på det ohållbara flygandet kors och tvärs och hysteriska shoppandet. 

Min fritid består mycket av att lägga pussel, kolla på bra dokumentärer, läsa självbiografier och promenera med min hund. Vissa intressen innebär ensamhet, så mycket ensamhet som sjukdomen tillåter såklart. Jag är ju alltid beroende av mer eller mindre hjälp så därför värdesätter jag ensamheten. Frivillig ensamhet! När något tas ifrån mig ytterligare i mitt redan begränsade liv, så känns det jobbigt. Bara av tanken på att jag inte bör eller kan göra vissa saker, lockas depressionen fram.

Jag vill kramas, slippa tvätta händerna så mycket så huden börjar likna sandpapper. Slippa hålla avstånd och känna nervositet för att komma närmare än en till två meter. Jag vill sitta i en fullsatt biosalong och dela upplevelsen av filmen tillsammans med främlingar. Åka till Hudiksvall och träffa min släkt. Inte jobba hemifrån. Fika ute… Jag vet, det är lite pinsamt att klaga över detta men mindre pinsamt är rädslan jag har för att nära och kära ska bli allvarligt sjuk av covid-19.

Som jag längtar efter att antikroppstester kommer, ett test som snabbt kan ta reda på om en person haft covid-19 och bildat antikroppar mot viruset. Det skulle vara så skönt att kunna slappna av lite innan ett vaccin kommer.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forhoppningen-tester-av-immunitet-kan-komma-igang-redan-nasta-vecka

Fler blogginlägg

En stor sorg...
2020-09-03

En stor sorg...

"om sanningen ska fram så har nog sorgen över att jag inte kunnat följa min dröm att bli Fotograf aldrig riktigt lagt sig. Jag får ständigt säga till mig själv, ”acceptera det du inte kan förändra”.

Rykten
2020-08-10

Rykten

Alla rykten gjorde ont och kändes fruktansvärt förnedrande.