Du är här

2020-02-12

Rallylydnad

"Mitt tålamod är inte det bästa när det gäller mycket faktiskt och det är ju något Nelson tvingat mig träna på..."

Förra veckan avslutades nybörjarkursen Rallylydnad med kursledaren Sofia. Jag, min sambo och vår hund, Nelson, gick kursen. En rolig men lite svår kurs, framförallt för oss människor. Rallylydnad kräver att en har bra kommunikation med sin hund. Det är en hundsport som går ut på samarbete och det är något jag verkligen tycker är viktigt, även om en inte tävlar såklart.

I Rallylydnad ska hunden och den som är förare ta sig igenom en bana som består av olika skyltar där det står vad som ska genomföras. Det kan vara en bana med 12 - 20 moment som ska utföras, allt från att sitta snyggt vid sidan, backa, gå slalom mellan konor, till att snurra runt osv. Kan låta rätt enkelt att träna in detta, och ja med en stor dos tålamod går det ju, men det som jag tycker är riktigt svårt är alla störningar runt omkring. Nelson tappar lätt fokus, han är så social och nyfiken. Så att han inte ska försöka dra sig fram till andra människor, hundar och att lukta på allt är en utmaning. En utmaning jag behöver träna mycket på.

Mitt tålamod är inte det bästa när det gäller mycket faktiskt och det är ju något Nelson tvingat mig träna på sen han kom in i mitt liv. Det blir sakta men säkert bättre, hans också, för inget går snabbt med en matte med en neurologisk sjukdom. Vi lär av varandra!

Fler blogginlägg

Mitt 2019
2020-01-15

Mitt 2019

"Året har innefattat mycket klimat- och miljö för mig eftersom det är mitt stora intresse. Det jag brinner lite extra för inom ämnet är djur."

Köpstopp
2019-12-18

Köpstopp

 "I början av april i år gjorde vi i Sverige slut på vår andel av jordens resurser. Resten av året tar vi från människor i andra delar av världen och från våra barn och barnbarn."

Överlevnad till varje pris
2019-11-14

Överlevnad till varje pris

"Överlevnad är en stark instinkt hos de flesta människor. Hur mycket smärta, ångest, ja ett rent helvete en människa kan uthärda är för mig ofattbart."