Du är här

2020-02-12

Rallylydnad

"Mitt tålamod är inte det bästa när det gäller mycket faktiskt och det är ju något Nelson tvingat mig träna på..."

Förra veckan avslutades nybörjarkursen Rallylydnad med kursledaren Sofia. Jag, min sambo och vår hund, Nelson, gick kursen. En rolig men lite svår kurs, framförallt för oss människor. Rallylydnad kräver att en har bra kommunikation med sin hund. Det är en hundsport som går ut på samarbete och det är något jag verkligen tycker är viktigt, även om en inte tävlar såklart.

I Rallylydnad ska hunden och den som är förare ta sig igenom en bana som består av olika skyltar där det står vad som ska genomföras. Det kan vara en bana med 12 - 20 moment som ska utföras, allt från att sitta snyggt vid sidan, backa, gå slalom mellan konor, till att snurra runt osv. Kan låta rätt enkelt att träna in detta, och ja med en stor dos tålamod går det ju, men det som jag tycker är riktigt svårt är alla störningar runt omkring. Nelson tappar lätt fokus, han är så social och nyfiken. Så att han inte ska försöka dra sig fram till andra människor, hundar och att lukta på allt är en utmaning. En utmaning jag behöver träna mycket på.

Mitt tålamod är inte det bästa när det gäller mycket faktiskt och det är ju något Nelson tvingat mig träna på sen han kom in i mitt liv. Det blir sakta men säkert bättre, hans också, för inget går snabbt med en matte med en neurologisk sjukdom. Vi lär av varandra!

Fler blogginlägg

Mycket en vill
2020-04-15

Mycket en vill

 "Jag vill kramas, slippa tvätta händerna så mycket så huden börjar likna sandpapper. Slippa hålla avstånd och känna nervositet för att komma närmare än en till två meter..."

Covid-19
2020-03-30

Covid-19

"Jag kan inte låta bli att tänka på det tragikomiska i det här. Att jag tagit mig igenom en jobbig barndom, en jävlig tonår och ett evigt kämpande med en progressiv obotlig skitsjukdom som långsamt äter upp mig. Men som jag till slut accepterat och nu riskerar en att kanske stryka med av detta..."