Du är här

2020-08-10

Rykten

Alla rykten gjorde ont och kändes fruktansvärt förnedrande.

” Jag såg henne på krogen. Hon verkade helt borta... och så går hon ju sådär vingligt och stolpigt jämt... hon måste ju gå på droger!”

Eller så var jag bara väldigt full, som de flesta på krogen, och varför jag gick så stolpigt och ostadigt kanske det fanns en annan anledning till?

 

Dörrvakten på krogen: ”Du får nog gå ett varv runt kvarteret och nyktra till

Oj, det blir jobbigt när jag knappt kan gå. Och inte på grund av berusning.

 

” Asså Gud! Hon måste ju ha anorexia, och eftersom hon är så mager så får hon ju svårt att gå!”

Det ryktet var nästan smickrande, missförstå mig rätt.

 

”Jag såg hon som har ALS när jag var nere på stan, jag trodde hon var död!?”

Fel sjukdom.

 

Alla rykten gjorde ont och kändes fruktansvärt förnedrande. Dessutom i den ålder jag var i då, tjugo års ålder. Jag förstår att det gick rykten, men det är jobbigt att veta att det pratas om en bakom ens rygg. Hade någon frågat hade jag haft chansen att svara, men jag hade inte erkänt att jag hade/har en obotlig och progressiv neurologisk sjukdom. Men i vart fall kunnat svara att påståendena inte var sanna.

Jag är inte något rykte, jag är inte heller min sjukdom.

Fler blogginlägg

En stor sorg...
2020-09-03

En stor sorg...

"om sanningen ska fram så har nog sorgen över att jag inte kunnat följa min dröm att bli Fotograf aldrig riktigt lagt sig. Jag får ständigt säga till mig själv, ”acceptera det du inte kan förändra”.

Hemlig slav
2020-06-09

Hemlig slav

"Det är så skrämmande hur vidriga en del människor kan bli och så empatilösa. Olika personlighetsstörningar är inte så ovanligt men det är ovanligt att det ter sig så extrema, i detta fall kidnapparen och hans anhöriga."