Du är här

2020-11-06

Tiden går...

"jag kan inte relatera till de ihopsatta siffrorna 4 och 1…att lilla jag är så gammal nu"

Det här med ålder och att åren mer eller mindre svischar förbi är lite svårt att ta in. Själv har jag på något vis fastnat i 30 - års åldern. Knepigt, men jag har verkligen jättesvårt att föreställa mig själv äldre än max 35 år. Inte för att jag på något vis tycker det är jobbigt eller något sådant men jag kan inte relatera till de ihopsatta siffrorna 4 och 1…att lilla jag är så gammal nu.

Jag växte upp i en dysfunktionell familj och det resulterade i att jag fick växa upp fortare. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 och fick snabbt därefter lära mig leva med en progressiv sjukdom i framtiden. På något vis har jag aldrig tänkt på min ålder. Det har aldrig varit relevant. Att orka leva och att överleva, eller tvärtom, att fundera på hur jag ska göra för att avsluta det, har tagit min energi.

Alla år, från tonåren till kanske runt 20, så har fokus legat mest på mig själv. Jag har frågat mig själv hur jag ska orka med, och ältat det en massa. Det har gjort att jag inte hunnit med att leva på riktigt.  Det har tagit många år att hitta livslusten och nu när den är här (för det mesta), ja då sitter en här och är i medelåldern. Lite ironiskt faktiskt.

Det var inte bättre för, men självklart var det inte bara elände heller. Jag vill inte låta bitter. Jag hade ganska många vänner som jag hade väldigt kul med och sjukdomen var inte så påtaglig ännu, vilket såklart var härligt. Men trots allt så tycker jag det är skönt att bli äldre och mognare.

Fler blogginlägg

Att välja
2020-11-30

Att välja

” Jag vill att du ska lyssna på min berättelse och säga: ”Om hon klarade det, så kan jag också klara det.”

Evigt letande
2020-10-12

Evigt letande

Jag trodde att det skulle vara ”lättare” denna gång att hitta någon. Jag tänkte att det borde finnas ett större intresse nu när många blivit av med sina jobb eller behövt gå ner i tid och även att kanske många valt att börja studera under rådande situation och är i behov av lite extra inkomst.

En stor sorg...
2020-09-03

En stor sorg...

"om sanningen ska fram så har nog sorgen över att jag inte kunnat följa min dröm att bli Fotograf aldrig riktigt lagt sig. Jag får ständigt säga till mig själv, ”acceptera det du inte kan förändra”.