Du är här

2020-11-06

Tiden går...

"jag kan inte relatera till de ihopsatta siffrorna 4 och 1…att lilla jag är så gammal nu"

Det här med ålder och att åren mer eller mindre svischar förbi är lite svårt att ta in. Själv har jag på något vis fastnat i 30 - års åldern. Knepigt, men jag har verkligen jättesvårt att föreställa mig själv äldre än max 35 år. Inte för att jag på något vis tycker det är jobbigt eller något sådant men jag kan inte relatera till de ihopsatta siffrorna 4 och 1…att lilla jag är så gammal nu.

Jag växte upp i en dysfunktionell familj och det resulterade i att jag fick växa upp fortare. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 och fick snabbt därefter lära mig leva med en progressiv sjukdom i framtiden. På något vis har jag aldrig tänkt på min ålder. Det har aldrig varit relevant. Att orka leva och att överleva, eller tvärtom, att fundera på hur jag ska göra för att avsluta det, har tagit min energi.

Alla år, från tonåren till kanske runt 20, så har fokus legat mest på mig själv. Jag har frågat mig själv hur jag ska orka med, och ältat det en massa. Det har gjort att jag inte hunnit med att leva på riktigt.  Det har tagit många år att hitta livslusten och nu när den är här (för det mesta), ja då sitter en här och är i medelåldern. Lite ironiskt faktiskt.

Det var inte bättre för, men självklart var det inte bara elände heller. Jag vill inte låta bitter. Jag hade ganska många vänner som jag hade väldigt kul med och sjukdomen var inte så påtaglig ännu, vilket såklart var härligt. Men trots allt så tycker jag det är skönt att bli äldre och mognare.

Fler blogginlägg

2021-06-02

"Vanlig vardag"

"Äntligen har jag och Nelson börjat gå på hundkurs igen. Det är bland det roligaste jag vet, men jag har inte vågat mig iväg nu på över ett år på grund av smittorisk..."

Våga sig ut
2021-04-28

Våga sig ut

"Jag bokade en färdtjänst trots pandemin och övertalade mig själv att se detta som något slags äventyr. Lämna huset och se någonting annat för en stund, kanske till och med ta en fika..."

Ångestfri?
2021-03-11

Ångestfri?

"Jag känner att livet sakta kommer tillbaka nu. Att jag snart vågar börja leva lite. Jag har en massa planer men som jag får skynda långsamt med..."