Du är här

2018-08-27

Val 2018 - använd din röst!

var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!?.. 

I år är det dags för val den 9 september. Sveriges nuvarande riksdag består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, och Sverigedemokraterna.

Att vi går och röstar visar att vi tar vårt demokratiska ansvar, vilket jag anser är vår skyldighet! Så vare sig det gäller riksdag, kommun eller landsting, rösta! Är det inget parti som faller dig i smaken så rösta blank, d.v.s. lämna valsedeln tom för att visa ditt missnöje. Men var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!? 

Osäker på vad du ska rösta på? Allra bäst är nog att läsa alla partiers partiprogram och ta reda på vad de har för ideologi. Det kan du göra på respektive partis hemsida. Känns det övermäktigt så gör helt enkel ett test på t.ex. Valkompassen. Därefter kanske du vill veta mer om vad de partier du hamnade närmast står för, innan du röstar.

Källa

https://www.val.se/val-2018/val-2018.html

https://valkompassen.svt.se/

 

Fler blogginlägg

EU-val
2019-05-20

EU-val

"Kalla mig gärna PK, men vissa saker har jag svårt att skratta åt, till exempel klimathotet."

DEN STORA BILDEN
2019-04-30

DEN STORA BILDEN

I biografin säger hon att “Eat är min bebis”. Medan andra vill leva vidare för sina barn, så vill Gunhild leva för sin stiftelse och miljö- och hälsofrågorna...

Earth hour 2019
2019-04-03

Earth hour 2019

"Earth hour! En symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar."