Du är här

2021-06-02

"Vanlig vardag"

"Äntligen har jag och Nelson börjat gå på hundkurs igen. Det är bland det roligaste jag vet, men jag har inte vågat mig iväg nu på över ett år på grund av smittorisk..."

Vardagen återgår sakta, sakta till det vanliga, trots att vår värld genomgår en pandemi och mycket annat är upp och ner. Bland annat går klimatförändringarna snabbare utför.  Amazonas regnskog skövlas, och fort går det, den arktiska havsisen smälter, och hälften av alla koraller i det Stora barriärrevet har redan försvunnit osv. osv. Det är så fruktansvärt! Men, förutom den lilla parentesen… så börjar min lilla vardag rulla på lite som innan pandemin.

Äntligen har jag och Nelson börjat gå på hundkurs igen. Det är bland det roligaste jag vet, men jag har inte vågat mig iväg nu på över ett år på grund av smittorisk. Jag är fortfarande nojig men nu är jag vaccinerad och hundkursen hålls utomhus och vi håller avstånd. Vi går en kurs nu som heter ”vardagslydnad”, där vi finslipar på vissa saker som inte går så bra i vår vardag. Framför allt möten med andra hundar. Vi har tränat mer eller mindre på detta nu i nästan fyra år, men det går trögt att få till bra möten. Nelson drar, hoppar och skäller i princip 7 av 10 möten. Jag förväntar mig inte att det ska bli 100 % bra, men drömmen vore att det inte skulle bli ett sådant kaos i alla fall 80 % av gångerna.

Jag vet att det största problemet till våra dåliga hundmöten är jag. Inte något jag gör eller inte gör, utan helt enkelt för att jag är sjuk. Nelson blir nervös och vill skydda mig. Sedan är det ju det faktum att det är många olika människor som kretsar runt i mitt liv. Personliga assistenter som hjälper mig och också då hjälper mig med Nelson. Det är svårt att ge honom en konsekvent uppfostran och en lugn vardag, vilket den lilla stressade killen behöver.

På kursen igår tränade vi bland annat hundmöten med kursdeltagarna och det gick galant. Vilket det brukar göra när det är arrangerat. Det är som om att han vet om att det är skarpt läge och smörar för fröken för att få högsta betyg, haha. Men även om det är så, så hoppas jag att det ger något, i alla fall för närvarande assistenter som är med på kursen. Jag tycker i alla fall det känns bra att mina assistenter är engagerade och intresserade av att lära sig. Det är något jag värdesätter högt, för jag vill så gärna att vardagen med Nelson ska flyta på på bästa sätt.

Källa:

https://supermiljobloggen.se/miljofakta/troskelpunkter-for-klimatet/

Fler blogginlägg

Våga sig ut
2021-04-28

Våga sig ut

"Jag bokade en färdtjänst trots pandemin och övertalade mig själv att se detta som något slags äventyr. Lämna huset och se någonting annat för en stund, kanske till och med ta en fika..."

Ångestfri?
2021-03-11

Ångestfri?

"Jag känner att livet sakta kommer tillbaka nu. Att jag snart vågar börja leva lite. Jag har en massa planer men som jag får skynda långsamt med..."

Nedstämd
2021-02-10

Nedstämd

"Ibland vill jag bara skrika. Skrika mig hes av rädsla, oro och denna ständiga frustration..."